Gazon rulouri de calitate superioara- secrete de întreținere

Un covor verde, perfect, este visul oricărui proprietar de casă, și nu numai. Peisajul clasic, format din case atent dichisite, flori multicolore și un gazon turcoaz ca din povești, ne duc cu gândul necontenit la mirifica vacanță. Un gazon rulouri de calitate superioara poate fi cheia unui astfel de vis ce poate deveni realitate.

Totuși, obținerea unui astfel de peisaj cu un gazon rulouri de calitate superioara, necesită multă muncă și întreținere permanentă. În acest cadru, gazonul rulouri este cel mai la îndemână de instalat. Întreținerea lui însă necesită câțiva pași care trebuie urmați cu prudență pentru obținerea și menținerea rezultatului dorit.

Iată câteva secrete de întreținere gazon rulouri de calitate superioara, obținute de la specialiștii în domeniu:

Tundere gazon rulouri de calitate superioara

Tunderea rulourilor de gazon este, fără indoială, cea mai frecventă activitate asupra lui. Tunderea trebuie efectuată periodic, atât din punct de vedere estetic, cât și din punctul de vedere al formării noilor lăstari, ce duc la îngroșarea gazonului.

De obicei, în perioada mai-octombrie, gazon rulouri de calitate superioara trebuie tuns o dată pe săptămână. Mașina de tuns peluza se setează corespunzător, cu lamele la aceeași înălțime, astfel încât să tundă doar varful ierbii, să nu pătrundă cu lama până la nivelul rădăcinii. De asemenea, lama trebuie să fie ascuțită, în caz contrar aceasta va rupe firul ierbii și va avea un aspect neîngrjit.

Înălțimea optimă de tundere rulouri de calitate

În general, la gazon rulou de calitate bună, așezarea inițială este uniformă. În timp, pe măsură ce firele de iarbă cresc, se recomandă tunderea acestuia la înălțimea medie de 3-5 centimetri, atunci când au ajuns la aproximativ 10-12 centimetri. În perioada cu caniculară, firele de iarbă se lasă mai înalte, nu se tund sub 5 centimetri, întrucât acestea umbresc și, astfel, își păstrează umiditatea mai mult timp.

Irigare gazon rulouri de calitate superioara

Pentru un gazon rulouri de calitate superioara , udarea lui trebuie efectuată în mod regulat și este indispensabilă. În principiu, este nevoie de aproximativ 10-12 litri de apă pe metru pătrat de gazon. Desigur, această cantitate de apă nu este asigurată în mod natural de ploaie, așadar acesta trebuie irigat.

Cantitatea de apă pe metru pătrat trebuie dispersată, astfel încât să pătrundă în sol până la 20 de centimetri adâncime; în caz contrar, irigarea necorespunzătoare poate dăuna peluzei, favorizând apariția buruienilor, a trifoiului și îngălbenirea lui pe alocuri. Pe perioada de vară secetoasă, se recomandă o udare la aproximativ 2-3 zile, în funcție de temperatură.

Fertilizare gazon rulouri de calitate superioara

Scopul fertilizării gazon rulouri de calitate superioara este de a-i îmbunătăți aspectul și de a-l feri de dăunători și buruieni. Există mai multe tipuri de fertilizare – naturală sau chimică. Îngrașămintele naturale sunt cele obținute din compuși industriali iar cele naturale sunt din compost (de exemplu iarba tăiată se lasă la putrezit, la degradare, după care se folosește ca fertilizator).

Sunt două perioade din an în care peluza se fertilizează: primăvara, la începutului lui aprilie și la mijlocul verii, în iunie-iulie. De reținut este faptul că gazonul nu se fertilizează toamna, pentru a nu i se stimula creșterea, în perioada când acesta trebuie să intre în repaos. Mai multe detalii de fertilizare pot fi găsite aici.

Aplicând aceste reguli simple vei avea în permanență gazon rulouri de calitate superioara, cu efect vizual de prospețime și răcoare.