fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » NOUTATI » gazon » Pret rulou de gazon

Pret rulou de gazon

Intretinere rulouri gazon, pret rulou de gazon

Pret rulou de gazon

Îngrijirea gazonului – Pret rulou de gazon

Cositul corect contribuie la sănătatea gazonului. Frecvenţa cositului depinde de creşterea ierbii. În perioada de maximă creştere, din mai până în iunie, gazonul trebuie cosit de două ori pe săptămână, iar în rest doar o dată. Iarba poate avea o înălţime de 2 cm la un gazon de decor şi o înălţime de 4 cm la un gazon de uzură. În perioadele secetoase trebuie avut în vedere ca solul şi iarba să aibă umiditatea necesară. În acele perioade iarba ar trebui să fie tunsă la o înălţime de 6 cm. Cositul prea târziu facilitează răspândirea diverselor tipuri de buruieni care cresc rapid şi care iau locul celorlalte plante de pe gazon.

La cosit, maşina de tuns iarba trebuie condusă astfel încât să se suprapună fâşiile cu lăţimea unei roţi (vezi poza alăturată). Pret rulou de gazon.

Iarba gazonului necesită apă şi aer pentru a creşte sănătoasă. Pret rulou de gazon. Pe porţiunile umbrite sau pe care nu a fost tuns corect, gazonul se face ca pâsla şi astfel aerul şi apa nu mai pot ajunge în cantităţi suficiente la rădăcini. Prin aerisirea solului – cel puţin de două ori pe an – se elimină efectul de pâslă. Stropirea regulată, precum şi fertilizarea ocazională asigură frumuseţea gazonului. Dacă nu aveţi destul timp pentru stropit sau dacă sunteţi plecat în concediu la sfârşit de săptămână, instalaţi un sistem de stropire automat, care poate îndeplini o diversitate de funcţii.

Sfatul nostru – Pret rulou de gazon

În cazul în care creşte muşchi pe gazon înseamnă că umiditatea este foarte mare şi gazonul trebuie uscat cu ajutorul tuburilor de drenaj.

Dacă gazonul se veştejeşte înseamnă că iarba a fost tunsă prea mult si s-a uscat. În acest caz trebuie utilizat un îngrăşământ special, cu un conţinut ridicat de azot. Pret rulou de gazon. Porţiunile în care iarba creşte rar şi care fac notă discordantă pot fi refăcute cu ajutorul amestecurilor speciale de seminţe de regenerare.

Pret rulou de gazon

Call Now ButtonSuna acum