Rulouri iarba pret

Buruienile in gazon – Rulouri iarba pret

Cirsium arvense – Rulouri iarba pret

Conditii favorabile de aparitie: soluri cultivate recent cu gazon Perioada de inflorire: Iunie- Septembrie

Control:

Cositul frecvent in general conduce la eradicarea acestei buruieni odata ce gazonul s-a instalat. Daca totusi persista utilizati un ierbicid care sa contina dicamba sau mecoprop. Repetati tratamentul dupa 6 saptamani.

Troscotul (Polygonum aviculare) – Rulouri iarba pret

Conditii favorabile de aparitie: Locuri de joaca si carari Perioada de inflorire: Iulie – octombrie

Control:

Troscova este o planta anuala asadar indepartarea manuala a ei este o metoda eficienta doar pentru plantele izolate. Acolo unde exista infestare pe zone extinse se recomanda utilizarea unui ierbicid selectiv. Alegerea corecta a ierbicidului este esentiala, iar o singura aplicare este suficienta.

Silverweed (Potentilla anserina) – Rulouri iarba pret

Conditii favorabile de aparitie: terenuri cu drenaj slab Perioada de inflorire: Mai – August

Control:

Greblarea regulata urmata de o cosire joasa va slabi serios aceasta buruiana. Poate fi exterminate cu ajutorul unui ierbicid selectiv dar este recomandat sa se efectueze mai multe tratamente.

Iarba albastra (Poa annua) – Rulouri iarba pret

Este o iarba fina, cu tulpina verde, lastarii floriferi crescand deasupra gazonului care capata o tenta albicioasa. Poa anua germineaza primavara devreme sau toamna tarziu, dar moare vara lasand zone uscate in gazon.

Semintele acestei burieni continua sa se formeze chiar si sub o cosire joasa. Planta se regaseste in zonele umede, racoroase, umbroase, udate frecvent si cu solul compactat.

Controlul:

Se recomanda:

-utilizarea erbicidelor primavara devreme sau la sfarsitul verii si repetarea tratamentul de 2-3 ori pe parcursul lunilor august pana in octombrie.

-de asemenea ridicarea inaltimii de cosire si indepartarea resturile vegetale, aerarea si reducerea compactarii solului.

Mohorul (Setaria viridis) – Rulouri iarba pret

De obicei denumita popular mohor, aceasta buruiana este sub forma de buchet si de obicei are o nuanta roscata crescand 30- 50 cm in inaltime. Semintele sunt dense si se prezinta sub forma de spic si germineaza de la jumatatea primaverii pana la inceputul verii. Semintele germineaza cand temperatura solului atinge 65 gr F si cresc viguros pe perioada verii, iar buruiana dispare odata cu primul ger. Cresterea este mai viguroasa daca se coseste la inaltime joasa si daca gazonul este rar, udat frecvent si fertilizat pe perioada verii

Controlul: aplicati un tratament cu ierbicide la inceputul primaverii.

Rulouri iarba pret